WordPress cel mai vulnerabil CMS

WordPress cel mai vulnerabil CMS


Chiar de la apariția acestuia, WordPress a ajuns să fie una din cele mai populare platforme de tip CMS (Content Managemen System) in lumea virtuală. Ajungând la un număr record în 2019, la peste 63% din totalul de platforme CMS active pe Internet, adică peste 22 de milioane, dar astfel a ajuns și cel mai vulnerabil, cu peste 94% din totalul de platforme infectate în anul 2019,  sursa  GoDaddy Security / Sucuri .

De ce WordPress este de departe cea mai populară platformă ?  

Un factor important în notorietatea acestei platforme este administrarea ușoară, care a dus la apariția unei comunități de dezvoltatori, furnizând noi si noi extensii, pluginuri și templaturi web cu diferite tematici.  În acest fel, designerii web din România profită de acest produs și preferă să ofere templaturi cu tematici gata create. Ulterior modificate iar in unele cazuri se oferă și programarea după cerințele beneficiarului.   

Din nefericire în puține cazuri se folosesc extensii verificate și întreținute la zi. Cele comerciale achiziționate în mod legal, beneficază deobicei și de supportul dezvoltatorului.

Un număr mare de web designeri din țară folosesc extensii (templaturi și pluginuri) de proveniență neverificată sau furate. Scripturile sunt modificate prin înlăturarea părților care verifică legalitatea folosirii lor. Update-urile în aceste cazuri nu mai e posibile. Acest lucru afectează direct securitatea siteului.

Paza bună trece primejdia rea

Majoritatea celor care oferă WordPress ca o prezență pe web, nu conștientizează riscul folosirii lor fără implementarea unei securizări minime necesare. Versiunile actualizate conțin o serie de coduri sursă rescrise și corectate în urma apariției a noi și noi vulnerabilități care apar in continuu.

Când o vulnerabilitate apare public, dezvoltatorii WordPress publică în cel mai scurt timp update-urile necesare.  La fel și în cazurile extensiilor cele mai răspândite sau cele comerciale. Nu în puține cazuri din cauza unor extensii vulnerabile, milioane de siteuri WordPress au fost compromise.  

Pericolul neactualizării este ca și cum ți-ai lăsa autoturismul descuiat. Doar cine nu va pune mâna pe clanța portierei nu o va deschide.

Ca o analogie, noi specialiști în domeniul ciberneticii al COMPUTEC SRL îți instalăm o încuietoare adițională pentru a bloca toate intrările posibile. Astfel chiar dacă din anumite motive nu iți poți actualiza programul, noi putem sa îți oferim serviciile noastre de securizare. Dacă alegi dintre pachetele noastre de găzduire vei beneficia prin analogie și de garajul noștru păzit chiar dacă îți rămâne mașina descuiată.


Verificare gratuită a vulnerabilității paginii web pe care o dețineți.  
COMPUTEC SRL - +40 722 498 687


Conștientizarea ameninţărilor cibernetice

Conștientizarea ameninţărilor cibernetice

Ameninţarea cibernetică este o realitate, astfel securitatea sistemelor informatice este o responsabili- tate a tuturor, nu numai a specialiștilor din domeniul IT..

WordPress cel mai vulnerabil CMS?

WordPress cel mai vulnerabil CMS?

Ajungând la un număr record în 2019, la peste 63% din totalul de platforme CMS active pe Internet, WordPress a ajuns și cel mai vulnerabil, cu peste 94% din totalul..

GDPR - implementare Shop Online

GDPR - implementare Shop Online

Datele cu Caracter Personal sunt informații prin care se poate identifica o persoană fizică. Protejarea acestor informații este obligatorie și în mediul virtual...